Kommunvalet 2021

Kommunistiset käsitteet haltuun!

Haluatko muuttaa maailmaa? Kaipaatko syvempää ymmärrystä järjestelmän toiminnasta aktivismisi tueksi? Nyt starttaa opintokerho kaikille, jotka haluavat poistaa yhteiskunnan epäkohdat pysyvästi. Opintokerhoon voit osallistua etänä Zoomilla vaikka kotoa käsin! Jokaisella kerralla opitaan alustusten ja keskustelun kautta marxilaisuuden, sosialismin ja kommunismin peruskäsitteitä. Oppari alkaa ensimmäisellä tapaamisella ke 10.3.

Opintokerhon järjestävät Kommunistinuoret ja DSL:n opintokeskus.

"Älä pelkää kysyä toveri. Älä usko kuulopuheisiin, ota selvää. Mitä itse et tiedä, sitä et tiedä."

Zoom-osallistumislinkki: https://zoom.us/j/92619987569

 

Tapaamisista nauhoitetaan tallenteet, jotka ladataan jälkikäteen katsottaviksi Kommunistinuorten YouTube-kanavalle.

Tervetuloa mukaan oppimaan lisää!

Opintokerhon tapaamiset

 • Ke 10.3. ”Ajattelusta aktivismiin!” Marxilaista filosofiaa ja työväenluokan maailmankatsomusta avaa Tiedonantajan päätoimittaja Petra Packalén. Käsitteistä tarkastellaan muun muassa dialektista materialismia, materialistista historiankäsitystä ja dialektiikan peruslakeja. Tapaamisen luotsaa Kommunistinuorten varapuheenjohtaja Toni Kallioinen.
   

 • To 25.3. ”Proletariaatin diktatuuri ja kansandemokratia” Demokratiaa on monenlaista. Nykyisessä kapitalistisessa järjestelmässä päätäntävalta on useimmiten viety kauas ihmisten ulottumattomiin. Ja mitäs ihmettä ne neuvostot oikein ovat? Opintotapaamisessa DSL:n pääsihteeri Jari Karttunen avaa muun muassa käsitteitä työväenluokka, valtio, proletariaatin diktatuuri ja työväen neuvostot. Tapaamisen luotsaa Kommunistinuorten varapuheenjohtaja Toni Kallioinen.
   

 • Ke 7.4. "Kommunistinen puolue käytännössä" Käsitellään puolueen käytäntöön ja toimintaan liittyvää sanastoa kuten agitaatio ja propaganda, vaalien käyttäminen puhujalavana ja yhteisrintama. Miten liitetään teoria käytäntöön?
   

 • Ke 21.4. ”Sosialistinen talousjärjestelmä” Tapaamisessa käydään läpi mm. käsitteitä pääoma ja lisäarvo sekä verrataan sosialistisen ja kapitalistisen talousjärjestelmän eroavia ominaisuuksia.
   

 • Ke 4.5. ”Sorrettu työväenluokka” Miten kommunistit toimivat tasavertaisuuden asialla? Avataan myös käsitteitä kuten sorto, väkivalta, työväenluokan yhtenäisyys.