Sök

Abdullah Öcalan vapautettava!Kurdistanin työväenpuolueen PKK:n perustaja ja pitkäaikainen johtaja Abdullah Öcalan on ollut täysin perusteettomasti vankeudessa jo 20 vuotta. Kommunistinuoret yhtyy Öcalanin vapauttamisen puolesta perustettuun kansainväliseen vetoomukseen sekä peräänkuuluttaa Lähi-idän kansojen oikeutta rauhaan ja itsemääräämisoikeuteen.


Kansainväliseen vetoomukseen kerää Suomessa nimiä Kurdien demokraattinen yhteisökeskus NCDK. Vetoomuksen ovat allekirjoittaneet Kommunistinuorten puheenjohtaja Jiri Mäntysalo ja varapuheenjohtaja Toni Kallioinen sekä monet muut Komnuorten aktiivit.


"Vuonna 2015 Turkin presidentti Recep Tayyip Erdoğan lopetti useita vuosia käynnissä olleet neuvottelut Turkin valtion, Abdullah Öcalanin ja Kurdistanin Työväenpuolueen (PKK) kanssa ja aloitti uuden aggressiivisen ja väkivaltaisen eskaloitumisen ajan Turkissa, Irakissa ja Syyriassa. Viime kuukausien aikana Erdoğan on sotinut, ei ainoastaan kurdeja, vaan myös Libyaa, Kyprosta, Kreikan raja-aluetta ja Vuoristo-Karabakhin/Artsakhin aluetta vastaan," vetoomuksen tekstissä todetaan.

"Samaan aikaan Koillis-Syyrian kansanryhmät ovat Öcalanin tekstien inspiroimina muuntaneet alueensa rauhallisen rinnakkaiselon ja demokratian linnakkeeksi, Turkin valtion jatkuvista sotilaallisista hyökkäyksistä huolimatta," kerrotaan vetoomuksessa.


Lähi-idässä on tuettava yhteistyön ja dialogin tietä ongelmien selättämisessä.

Rauhan, oikeudenmukaisuuden ja demokratian kannalta vaarallinen Turkin Erdoğanin hallinto on saatettava vastuuseen imperialistisesta ja ihmisvihamielisestä toiminnastaan. Lähi-idässä on tuettava yhteistyön ja dialogin tietä ongelmien selättämisessä sekä kurdijohtaja Abdullah Öcalan vapautettava vankilasta.


Allekirjoita vetoomus lähettämällä viesti osoitteeseen freeocalan@ncdk.fi