Sök

Fasismi kitkettävä kaikissa sen muodoissaSuomen kommunistisen puolueen nuorisojärjestö Kommunistinuoret tuomitsee yksiselitteisesti fasismin ja kutsuu työväenluokkaa yhteistoimintaan sekä fasismin kitkemiseksi että kapitalismin kaatamiseksi.


Natsien suunnittelemat marssit ja tapahtumat Helsinkiin tai Tampereelle eivät toteudu tänä itsenäisyyspäivänä koronaviruksen vuoksi asetettujen kokoontumisrajoitusten takia. Paras tilanne olisi kuitenkin se, että natsit eivät marssisi tai kokoontuisi yksinkertaisesti siitä syystä, että fasismin saasta on saatu luokkatietoisen työväen ja edistyksellisten yhteisvoimin tukahdutettua.


Viime vuosina rasistinen kielenkäyttö sekä fasismia tukevat ulostulot ovat lisääntyneet julkisuudessa ja somessa huolestuttavasti. Tämän kehityksen ei saa antaa jatkua. Myös työväenluokkaan levinneeseen syrjivään asenteeseen on mahdollista löytää syitä ihmisiä eriarvoistavasta porvaripolitiikasta, jonka takia vihollisia ryhdytään hakemaan toisista heikossa asemassa olevista. Mikään ei kuitenkaan poista sitä faktaa, että fasismi on nujerrettava kaikissa sen muodoissa.


Suomen tulee ryhtyä soveltamaan jälleen Pariisin rauhansopimusta, joka selvästi kieltää kaikki fasistiset järjestöt ja toiminnan.

Arkipäivässä sekä ulostuloissa ilmenneeseen fasismiin tulee vastata välittömästi vastatoimilla. Suomen tulee ryhtyä soveltamaan jälleen Pariisin rauhansopimusta, joka selvästi kieltää kaikki fasistiset järjestöt ja toiminnan. Sen lisäksi tarvitsemme muun muassa lisää mediakasvatusta opetukseen sekä tekoja ihmisten eriarvoisuuden vähentämiseksi huolehtimalla jokaisen kohtuulliseen elämiseen riittävästä perusturvasta.


Kommunistinuoret toimii sellaisen maailman puolesta, jossa solidaarisuus voittaa syrjinnän ja työväenluokka ryhtyy toimimaan yhdessä yhteisen vastustajan, kapitalismin ja rahan vallan, kaatamiseksi.


Artikkelin pohjana on käytetty 25.2.2020 julkaistua samannimistä kannanottoamme.