Sök

Lahtari-Marski pois julkisilta paikoilta!Kansanedustaja Mikko Kärnä julkaisi tiistaina 9.6. tiedotteen, jossa hän vaatii poistamaan Helsingin Hakaniemen Maailman rauha -patsaan ja Itäkeskuksen Kansojen ystävyyden monumentin. Kommunistinuoret edistyksellisenä järjestönä ei voi hyväksyä mitenkään tällaisten aloitteiden tuomista julkisuuteen.


Kyseessä olevat teokset edustavat paitsi kaupungin historiallisia vaiheita ja suhteita ulkomaille, myös nimensä mukaisesti rauhaa ja ystävyyttä. Kansojen ystävyyttä ja maailmanrauhaa. Näitä aatteita on pyrittävä suojelemaan kaikin keinoin nykymaailmassamme hävittäjähankintaporvareita ja maanpuolustusoikeistoa vastaan. Kärnän aloitteessa on kyse symbolisesta hyökkäyksestä rauhaa ja solidaarisuutta vastaan. Emme hyväksy hänen politiikkaansa käytännön tai symbolien tasolla!


Tämän kuvainraastajan hyökkäys on torjuttava kaikin mahdollisin keinoin. Helsingin kaupunkikuvassa tulee olla myös muitakin kuin porvariston ja sotaintoilijoiden suurmiesten kuvia. Vaikka eriävät mielipiteet ja aatteet loukkaavat ja tuovat kyyneleet silmiin porvari-Kärnälle ja hänen ystävilleen, emme suostu luopumaan aatteidemme kuvista. Vaikka kansojen ystävyys loukkaa suuresti suurpääoman lakeijoita, emme pidä sitä pätevänä syynä poistaa muistomerkkejä.


Vaikka eriävät mielipiteet ja aatteet loukkaavat ja tuovat kyyneleet silmiin porvari-Kärnälle ja hänen ystävilleen, emme suostu luopumaan aatteidemme kuvista.

Mikäli kyseessä on aloitteessa mainittu varainhankintatoimenpide myymällä patsaita romumetalliksi Helsingin kaupungin kassan kartuttamiseksi, ehdotamme valkoisten sotaherrojen ja kapitaalin palvelijoiden patsaista luopumista. Lahtari-Mannerheim ratsastaa paraatipaikalla pääkaupungissamme ja loukkaa jokaista työtätekevää suomalaista. Vaadimme tämän patsaan sulattamista!


Mannerheim on vastuussa yhdestä Euroopan historian verisimmistä kansanmurhista, Natsi-Saksan kanssa veljeilystä, poliittisista puhdistuksista ja keskitysleirien rakentamisesta Suomeen. Tällaisen "suurmiehen" kuvaa ja aatetta ei ole sopivaa pitää esillä nykyaikaisessa katukuvassa. Hänen aatteissaan ei ollut mitään hyvää ja meidän on osoitettava se poistamalla "Marski" julkisilta paikoilta.


Mannerheim on vastuussa yhdestä Euroopan historian verisimmistä kansanmurhista, Natsi-Saksan kanssa veljeilystä, poliittisista puhdistuksista ja keskitysleirien rakentamisesta Suomeen.

Valkoisen terrorin muistomerkit tulee poistaa kaupungeistamme välittömästi ja jättää maailmanrauhan ja solidaarisuuden patsaat paikalleen!