Sök

Suomen tunnustettava Palestiinan valtio – rauhanomainen ratkaisu kriisiinIsraelin oikeistolainen pääministeri Benjamin Netanjahu aikoo toteuttaa vaalilupauksensa ja ryhtyä liittämään osia miehitetystä Länsirannasta osaksi Israelin valtiota 1.7. alkaen. Kommunistinuoret tuomitsee jyrkästi Israelin laittoman toiminnan sekä peräänkuuluttaa konkreettista tukea ja solidaarisuutta Palestiinaa kohtaan.


Palestiinan kansa on joutunut elämään vuosikymmenten ajan sortovallan alla. Israel miehittää alueita, tuhoaa palestiinalaisten koteja ja asuinympäristöjä sekä harjoittaa silmitöntä väkivaltaa ja rasistista politiikkaa Palestiinan kansaa kohtaan. Palestiinalaisten hallussa olevat alueet ovat kaventuneet vuodesta 1948 lähtien Israelin systemaattisen tuhoamispolitiikan ja apartheidin takia.


Tästä on syyttäminen Israelin valtaapitävää eliittiä, jonka intresseissä on haalia laittomasti lisää alueita samalla kaventaen palestiinalaisten elintilaa. Yhteinen kansainvälinen rauhanviesti tulee olla se, että Israelin on ryhdyttävä kunnioittamaan Palestiinan kansaa ja hyväksyttävä Palestiinan valtion olemassaolon YK:n vetämien vuoden 1948 rajojen mukaisesti.


Tuomitsemme Israelin roistomaiset terroristiset teot sekä vaadimme, että Suomi tunnustaa Palestiinan itsenäiseksi valtioksi.

Vaadimme kansainvälistä yhteisöä puuttumaan Israelin julmaan terrorismiin ottamalla agendalle entistä vahvemmin kahden valtion mallin sekä asettamalla yhteistyösuhteisiin tiukempia ehtoja palestiinalaisten itsemääräämisoikeuden kunnioittamisen suhteen. Lisäksi Israelin kanssa käytävä asekauppa on lopetettava, myös Suomen osalta.


Tuomitsemme Israelin roistomaiset terroristiset teot sekä vaadimme, että Suomi tunnustaa Palestiinan itsenäiseksi valtioksi, Itä-Jerusalem sen pääkaupunkina, ja ryhtyy sillanrakentajaksi rauhan aikaansaamiseksi alueilla.